DAISYUNIVERZUM

A férfi és nő misztikuma

2014.10.09.

A férfi és nő misztikuma

Nincsenek véletlenek, ahogy szerencsének és büntetésnek sem nevezhető semmi, minden okkal történik, ahogy az is, hogy éppen kit sodort mellénk az élet párunkként, vagyis ki az, akit éppen legnagyobb tanítónkként bevonzottunk életünk egy adott szakaszában és ebben a változó mindenségben.

A világegyetemben a legnagyobb rend uralkodik, egyedül talán csak a mi fejünkben nem, de a rendbetétel kedvéért nézzünk néhány példát, amelyekből megtudhatjuk mitől nő a nő és mitől férfi a férfi, mitől váltak azzá, amik és hogyan billenthetőek ki egy kicsit saját szerepükből az "összerezonálás" kedvéért.

A mivé váltunk kérdésének megértéséhez elsősorban a gyermekkort kell megvizsgálni.
A megfelelő mintához egymással is jól "működő" apára és anyára is szükség van, hogy a gyermek a későbbiekben megfelelően tudja kezelni a szeretet adását és kapását.
Egy gyereknek mondhatunk bármit, valószínűleg nem fogja azt követni, egy jó példát és mintát viszont követni fog. És ez nem csak a gyermekekre igaz.

Ha egy gyermekkel túlzottan megengedően bánnak, és mindent ráhagynak, az a későbbiekben nehezebben fogja viselni a hierarchiát, ezáltal a főnököt is, tehát esetleg munkahelyi és alkalmazkodási problémái lehetnek, viszont egy párkapcsolatban annál jobban funkcionálhat, hiszen szerencsés esetben egy párkapcsolat nem a hierarchián alapul, hanem mellérendeltségen, a társak pedig egymás kiegészítőiként.



Ha egy fiú apa nélkül nő fel, vagy esetleg bár apával, de az apa nem igazán teljesíti apai szerepét és "kötelességét", mondjuk úgy csak a háttérből szeret, de nem irányít jellemzően a nevelés során, akkor a gyermek apai részről szeretethiányt élhet meg és az anyai dominancia következtében felnőttként nem válik elég férfiassá, női energiái túlsúlyba kerülnek, ezáltal családfői szerepét is nehezebben láthatja el a későbbiekben. Talán ezért is érezheti sok nő családfőnek magát egy kapcsolatban.
Abban az esetben, amikor egy anya neveli egyedül a lányát, hasonló következményekkel járhat, hiszen a nő túlzottan határozottá és erőssé válik.

Általában a mai világban, egy kapcsolatban az hordja a nadrágot, aki az anyagi javak többségét megtermeli, ezáltal mintha a párkapcsolatot is uralná vagy erre felhatalmazottnak érezné magát, persze ez nem feltétlenül helyes hozzáállás...
Minderre ráerősít jelenlegi fogyasztói társadalmunk is, ami inkább a nők kiszolgálására hivatott, de ebben a nők is partnerek, hiszen a nőknek sokkal több az igényük, mint a férfiaknak.
Ha egy férfi fogyasztói társadalmi igényeit nézzük, nagyjából és átlagosan kimerül a műszaki dolgok iránti érdeklődésben, míg egy nő esetében...sorolhatnánk. :)
Felmérések szerint azokban a kapcsolatokban, ahol a nők keresnek többet, a férfiak hétszer nagyobb eséllyel lépnek félre, hiszen ezt a született férfiúi-vezetői ösztönt és egyensúlykilengést valahol helyreállítani igyekeznek, ha már máshogy nem megy.

Ezt a cikket nőként írom, de nem férfisovinisztaként, mégis el kell mondani, hogy a Természet rendje szerint a teremtés koronája a férfi. A férfiak törzse és gyökere a nő. Ha a gyökerekből és törzsből felfelé áramlik az energia, akkor annak a fának terebélyes lombja és szép "gyümölcse" lesz, míg energiaelakadás esetén satnya lombú fává lesz, teremtés és egészséges gyümölcsök nélkül, ahol senki nem érzi igazán jól magát a kapcsolatban.

Szimbolikusan kifejezve, ha a nő jó Holdja a férfinak, akkor a nőnek egy ragyogó fényes Napja lesz. A nő a párkapcsolatban a saját napfényét a férfin keresztül tudja megélni és megvalósítani, hiszen minden férfiból ki lehet hozni a férfit, és annak sikere egyben a nő sikere is. Ugye minden férfi mögött áll egy sikeres nő, nem véletlen a mondás.
Ha keringési problémák adódnak, akkor idővel és nagy eséllyel jön a férfinál a "műhold"...



  

Amikor egy fiúgyermek csak apa mellett nő fel, várhatóan párkapcsolati problémái lesznek, ha viszont lányt nevel egyedül az apa, akkor szintén hasonló problémák adódhatnak, hiszen a lány nem lát maga előtt anyai mintát, ezáltal tartani fog tőle, hiszen sosem ismeri meg annak szépségeit és előnyeit, egy kislány esetében pedig fontos, hogy lássa, jó anyának lenni. Az ilyen nők ezért nehezebben állapodnak meg, vagy későn válnak anyává.

A megfelelő tudatossággal mindenen lehet változtatni!
Egy nő hangulata nagyban befolyásolja a férfi hangulatát, tehát ha férfitársunk szűkszavú és kevésbé beszédes vagy kifejező, akkor kommunikációval, kitartó gyengédséggel nagyban befolyásolhatóak, nyitogathatóak.

Bárhogy is nézzük egy párkapcsolat elsősorban a nőkön múlik, nekik kell alkalmazkodniuk, hiszen a nőknek erre több képesség és hozzáértés adatott, bár 28 év után az alkalmazkodás mindenkinél nehézkesebbé válik, ez a szerep is csak tudatossággal erősíthető az évek múlásával.





Azt mondják, az okos nő irányítani tudja a férfit, és az észre sem veszi, hogy irányítva van. Nem jó, ha direktbe mondjuk meg, mit, hogyan tegyen és parancsolgatunk a férfinak, mert utasításként éli meg, azt pedig úgy tűnik valahogy nem díjazzák, sőt életbe lép, az "azért sem", ezért a nőnek meg kell tanulnia okosan kifejeznie magát, azaz hagyni kell, hogy a férfinak magának "jusson" eszébe, hogy mit és hogyan kellene tennie...értitek ugye kedves nőtársak...

Azt se felejtsük el, hogy semmi sem véletlen, az sem, hogy miért éppen akkor és abba a családba, és azokhoz a szülőkhöz akartunk leszületni, ahová éppen születtünk, ezzel egyben megválasztva magunk életútját, feladatait és kihívásait is, a felismerések és megoldások pedig csak rajtunk múlnak.


Szerző: Dr. Dankó Szilvia - Daisy
Képek: Pinterest

Ennek a cikknek a tartalma, szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, vagy másik weboldalon való publikálása csak a szerző előzetes írásbeli engedélyével lehetséges!

vissza