Interjú - Takács János Istvánnal - A Tudatalatti Detektívvel

2020.04.19.

Interjú - Takács János Istvánnal -  A Tudatalatti Detektívvel

Takács János Istvánnal
(Kezdő Lökés - Önismereti foglalkozások a Tudatalatti Detektívvel)
készítettem legújabb interjúmat, ugyanis szeretném bemutatni Nektek Őt és a munkásságát.

Dr. Dankó Szilvia Daisy interjúja



Köszönöm, hogy elfogadtad az interjú felkérésemet. :-) 

1. Mit lehet rólad tudni? :-) 

Takács János István vagyok, de hívjatok csak Janinak.
Egyéni és csoportos önismereti foglalkozásokat vezetek.
Egész életemben kíváncsi voltam és ez a gyermeki kíváncsiság még most is él bennem, mondhatni ez visz előbbre. Mindent megkérdőjelezek, amit mondanak nekem. Teljesen mindegy, hogy ki mondja, mert viszonylag korán rájöttem, hogy az emberek hajlamosak hazudni maguknak és másoknak. A kíváncsiságom, nyitottságom folyamatosan arra viszi a figyelmemet, fókuszomat, hogy önmagamat és a világot kutassam, válaszokat keressek, módszereket arra, hogy miképp lehetünk ügyesebbek, boldogabbak, tehát újra önmagunk.
Igyekszem olyan módszereket használni és átadni, amelyeket saját magam is végigcsináltam már többször, vagy akár a mai napig gyakorlok. Tehát bevált gyakorlati dolgokban hiszek. A lelki és testi segítésen kívül fotózással, grafikai dolgokkal is foglalkozom, illetve szeretek olvasni, meditálni, sétálni, cikkeket írni, videókat készíteni, főzni....Mindent, ami boldoggá tesz, megmosolyogtat, vagy akár másoknak is örömet okozhatok vele magamon kívül.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert gyerekkorom óta megmaradt az a fajta képességem, hozzáállásom, hogy tudjam: mindig van kiút, mindig van lehetőség. Néha én is bekerülök 1-1 rossz spirálba, de hamar ki tudok jönni és igyekszem ezt a fajta életérzést másoknak is átadni, tanítani, megmutatni, vagy valamilyen eszközzel rávezetni őket.
Az írásokkal, videókkal, egyéni és csoportos eseményekkel is ezen vagyok. Tervezem még a közeljövőben, hogy egyre több online is elérhető anyagom legyen (videó tanfolyamok) valamint készül a könyvem is.

2. Mesélj kérlek arról, hogy mivel foglalkozol,  milyen módon tudsz másoknak "segíteni"? 

Ehhez a kérdéshez vissza kell ugranunk kicsit az időben.
Viszonylag korán, már 1993-94 körül, azaz 13-14 évesen olvastam és gyakoroltam különféle meditációkat, taoista és tantrikus módszereket, valamint erősen felpiszkálta a fantáziámat egy amerikai pszichiáter könyve, ami a regressziós kezelésekről, belső utazásokról, sőt előző életek kutatásáról (is) szólt.
Rengeteget olvastam, gyakoroltam, meditáltam már tizenéves koromban, majd érettségi után a családom anyagi támogatásával elvégeztem az ETI egészségügyi és természetgyógyász képzéseit, vizsgát tettem, majd a kineziológia vonalon indultam tovább, vizsgákat tettem és 2000-2001 óta végzett természetgyógyászként tevékenykedem.
Akkoriban on-line kezdtem el a munkámat különféle fórumokon, pl. a Nőklapja Cafe szakértőjeként, valamint saját weblapon, blogon keresztül. Több ezer ember keresett fel ezeken a felületeken keresztül. Tehát online e-mailen, skypen, majd később messengeren keresztül.
Léteznek írásos elemzéseim, tudatalatti és lélektérképezéseim, amelyeket emailen keresztül bárki elérhet. Mellette vannak a személyesebb belső munkák, ami online "telefonon" keresztül zajlanak.
Aztán itt vannak a személyes találkozóhoz kötött egyéni foglalkozások, amelyek testi vagy lelki gondok, elváltozások, betegségek esetén jöhetnek szóba. Tehát ha fizikai szinten tart a betegség, akkor abban tudok segíteni, hogy a saját fejlesztett módszereimmel (többek között kineziológia, élet mandalája, NLP, szimbólumterápia és meditációk) felkutatjuk a probléma gyökerét, majd segítek tudatosítani és feldolgozni, később újjáépíteni az egész rendszert.
A folyamat tulajdonképpen egyszerű: minden testi és lelki betegségnek van egy kiinduló pontja, egy gyökere és amennyiben ezt megtaláljuk, feltárjuk, megértjük, akkor elindul a gyógyulás, az öngyógyulás a lélekben, és a testben.
Ennek az öngyógyító folyamatnak a lelki része a megértésről, felismerésekről szólnak, a testi része pedig különféle gyakorlatokról (pl. légzőgyakorlatok, mozgásgyakorlatok, stb.)
Léteznek még az egyéni és csoportos tanítások, gyakorlati tanfolyamok, workshopok. Egyénileg általában segítőket vagy olyanokat szoktam tanítani, akik régóta foglalkoznak már magukkal és szeretnének tovább fejlődni. Illetve olyanokkal is, akik most kezdenék, de komolyabban szeretnének belemélyülni a lélek bugyraiba és ki szeretnék hozni magukból a maximumot, rejtett képességeiket és mindezt egyéni úton, úgymond "kettesben". Ugye azt tudni kell, hogy mind az egyéni és mind a csoportosnak megvan a maga előnye. A csoportosnál általában beszélgetős és gyakorlati meditációs, vizualizációs, légzésekkel kombinált programokat csinálok. Itt együtt, egymást emelve tisztítunk, erősítünk, hangolódunk és megosztjuk egymással a tapasztalatokat. Amíg a csoportosnál inkább az összehangolódás, összeadódó energiák adják a fő erőt, addig egy egyéni tanulásnál a személyes ÖNfejlesztés, visszatérés önmagadba, csendben, mélyen.
Ami az elmúlt években hozzá kapcsolódott még ehhez, az a fotózás, Önismereti fotózás. Ez a fenti módszerek és a fotózás kombinációja, általában egy bensőségesebb alkotással. Művészi portrékkal, nőiesebb, érzékenyebb témákkal, akár a művészi aktig.


3. Pont témába illő a következő kérdésem.
A kreatív energiáid még milyen formában szeretnek megnyilvánulni, kifejeződni?
Milyen érzést okoz ez számodra?

Imádok írni, ötletelni, segíteni, videókat csinálni, fotózni, és a képeimet utómunkázni, grafikákat készíteni...
Szeretek zenét hallgatni és énekelni. Ez utóbbi még szeretném a párommal együtt fejleszteni, kidolgozni. Táncolni szintén...
Örömet, felszabadultságot, szabad energia áramlást...tantrikus kifejezéssel élve: orgazmikus érzés, amikor igazán benne vagyok az áramlásban és alkothatok. Csodás, szívmelengető, felemelő :) És persze ehhez jön hozzá, hogy ha ezt másokkal, másokért IS csinálom, akkor hatalmas öröm látni, hogy ez nekik is ugyanezt, vagy még többet okozza az életükben, a lényükben, a szívükben és lelkükben.

4. Hogyan állsz az önbizalom kérdésével? Mit teszel érte?
Mit javasolnál azoknak, akik önbizalomhiánytól "szenvednek"?  

A kreatív tevékenységeimet is azért csinálom, hogy jól érezzem magam a bőrömben, ami önbizalmat is ad. Meditálok, fókuszáló gyakorlatokat csinálok, időnként külső "segítséget" is igénybe veszek, ha úgy alakul. Naplót írok, olvasok, írok, fotózom....és vissza is ellenőrzöm magam, céljaimat stb.
Egyszerű a javaslatom: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, mert a rossz szokások és az önbizalomhiány is egy mintázat csupán.
Amíg azt a rossz lemezt hallgatják, amíg a régi mintákat gyakorolják, addig az lesz aktív. Viszont mindenkinek saját választása, hogy "lemezt" cserél, új mintákat tanul meg, amit ugyanúgy meg lehet tanulni, gyakorolni és még gyakorolni...
Ha eleget gyakorolsz egy új mintát, akkor egy idő után természetessé válik.
Ha eleget foglalkozol magaddal, elkezded megismerni a valódi énedet, valódi érzéseidet, vágyaidat, és elindulsz, megadod magadnak azt, ami neked jár, ha kielégíted a valódi szükségleteidet, akkor a szeretet mintád is átformálódik = az önbizalmad fejlődik és egészségessé válik. Valahogy így. :)
A többi már a módszerekben és eszközökben rejlik.

Jani facebook oldalának elérhetősége:

Az interjút készítette:
Dr. Dankó Szilvia - Daisy
A Kreatív Önbizalom Ügynökség vezetője és szerkesztője
E-mail: aranykapum@gmail.com

vissza