Interjú - Szűcs-Lajos Ildikóval

2019.11.04.

Interjú - Szűcs-Lajos Ildikóval

Ildikó életében nagy változások következtek be az utóbbi időkben.
Ő csodálatos példa arra, hogyan építhet fel egy családanya otthonról, kisgyermekek nevelése közben egy sikeres üzleti vállalkozást, miközben a hobbiját műveli, szenvedélyeit és kreatív késztetéseit követi.



INTERJÚ - SZŰCS-LAJOS ILDIKÓVAL





Mesélj kérlek az "utadról"! Hogyan találtad meg önmagad? :-)


Szűcs-Lajos Ildikó vagyok. A változások idején szeretném elmesélni az én kis történetem.
2 gyermek anyukája vagyok.
Már a lányom érkezésével éreztem 6 éve, hogy hiába szeretem a szakmám (villamosmérnök vagyok), hiába szeretem a munkám és a vevőim, de mégsem vagyok a helyemen. Valami nem stimmel. Akkor még nem jöttem rá mit is kéne csinálnom. Nem volt itt az ideje.
A kisfiam érkezésénél már nagyon bennem volt, hogy nem nekem való az alkalmazotti lét, így vadul kerestem az utam, amit a terhesség idején meg is találtam.
Beleszerettem a varrásba és meg is maradt a szerelem.
Októberben indítottam el a vállalkozásomat, ami egyre sikeresebb, pedig a semmiből kezdtem az építkezést egy háztartási varrógéppel.

Milyen érzés a saját magad főnökének lenni? :-)

Minden nap boldogan ülök le dolgozni és feltölt energiával, hogy ma is alkothattam valami számomra kedveset, amivel másokat is megörvendeztethetek.
Nem kell versenyeznem, nem kell senkinek sem megfelelnem, csak a saját elvárásaimnak, ami nagyon felszabadító érzés.

Miket varrsz?

Fontos számomra a környezetvédelem, így egyre nagyobb teret kapnak a babás holmik mellett a mosható betétek, az újra használható kenyeres és zöldséges zsákok, szalvéták.

Újabban, ahogy időm engedi, a mosható pelenka varrásával kisérletezem, ami szintén nagyon izgalmas téma, ráadásul a kicsiknek is kényelmesebb.

Folyamatosan haladok a célom felé, miszerint mire a kicsi is közösségbe megy, addigra teljesen ki tudjam váltani a korábbi munkámat. Erre pedig jelenleg minden esély adott, én pedig folyamatosan fejlesztgetek, ötletelek, dolgozom rajta.


Mit üzennél azoknak, akik még bátorságot gyűjtenek álmaik megvalósításához? 

Mindenkit csak buzdítani tudok, hogy vágjatok bele. Nekem életem egyik legjobb döntése volt. 10 hónap alatt minden várakozásom túlszárnyaltam, ami még számomra is hihetetlen néha.

Megmutatom az oldalam. Innen kezdődött:


Szűcs-Lajos Ildikó


Az interjút készítette:
Dr. Dankó Szilvia - Daisy
A Kreatív Önbizalom Ügynökség vezetője és szerkesztője
E-mail: aranykapum@gmail.com

vissza