Interjú - Szabó Szilvia írónővel

2020.05.06.

Interjú - Szabó Szilvia írónővel

Ebben az interjúban Szabó Szilvia írónőt szeretném bemutatni Nektek.
Egy csodálatos nő, aki halad az álmai megvalósításának útján. :-)

Spirituális tudását fejlesztvén Prána Energetikai, Théta Healing, és Access Bars tanfolyamot is elvégzett.

Kérdeztem őt a kreatív energiáinak megnyilvánulásáról, a meglévő és készülő könyvéről, önbizalomról...


INTERJÚ - SZABÓ SZILVIA ÍRÓNŐVEL


Köszönöm, hogy elfogadtad az interjú felkérésemet. :-) 

1. Mit lehet rólad tudni? 

Szabó Szilviának hívnak. 46 éves vagyok, és jelenleg Nagykanizsán élek a párommal.

A szülővárosom egy dunántúli kisváros, Sümeg. Mindig jó érzéssel térek ide vissza, mert nem felejtem el, hogy honnan indultam.

Édesanyám és Édesapám már régóta nem élnek. Korán kellett felnőnöm és az Élet hamar megtanított az önállóságra.

Ezzel párhuzamosan megtanultam megbecsülni mindazt, ami körül vesz. Ez nem azt jelenti, hogy idővel nem vágytam többre, vagy jobb dolgokra, de sosem voltam nagyravágyó.

Mindenben próbálom megtalálni az egyensúlyt. Minden tudásommal törekszem a testi-lelki-szellemi harmóniára, - a tisztaságra,-  hogy a gondolataim, az érzéseim, a szavaim és a cselekedeteim összhangban legyenek egymással. Fontos számomra, hogy hiteles legyek!

Szeretem és tisztelem a Természetet, a benne élő Növényekkel és Állatokkal egyaránt. Szívmelengető érzéssel tölt el, ha önzetlenül tudok segíteni emberen-állaton.

Kitűzött célom, hogy minden téren vegán legyek. A sminkkészletemtől elkezdve a parfümig minden növényi eredetű és állatkísérlet mentes. Már csak az amúgy is kevés húsfogyasztásomat szeretném majd teljesen leredukálni a közel jövőben.

Sokoldalú vagyok: szeretek moziba-színházba járni, kirándulni-túrázni a természetbe, utazni,- országokat, kultúrákat megismerni, - főzni, takarítani, olvasni, kerékpározni, autót vezetni, s mivel levegő jegyű vagyok, ezért mindenféle extrém légi dolgok kipróbálása, mint pl. tandem ugrás, sárkányrepülés, hőlégballonozás, stb..

Spirituális tudásomat fejlesztvén elvégeztem egy Prána Energetikai, egy Théta Healing, és egy Access Bars tanfolyamot. Kicsit még keresve Önmagam lassan azért összeáll a kép a fejemben, hogy mivel is szeretnék foglalkozni. Évek óta már Ausztriában dolgozom vendéglátásban, de hamarosan saját válllakozásba szeretnék kezdeni. 



2. A kreatív energiáid milyen formában szeretnek megnyilvánulni? Milyen érzést okoz ez számodra?


2019 augusztusában megjelent egy verses-írásos könyvem. Jó pár versnek, vagy írásnak üzenete volt az olvasó felé. Úgy gondoltam, ha csak egy emberhez eljut ez az üzenet, már megérte írnom.

Ikrek vagyok, és ennek a csillagjegynek különösképpen fontos szerepe van a kommunikációban. Úgy éreztem, hogy a verseimben kifejezhetem Önmagam.

Szeretek Emberekkel találkozni, beszélgetni, főleg Róluk, vagy maga az Életről. Próbálom őket rávilágítani arra, hogy semmi sem történik véletlenül és ok nélkül. Sem egy betegség, sem egy párkapcsolati szakítás, sem egy munkahelyről való elbocsátás, semmi. Magasabb rálátásból kell megvizsgálni az eseményeket. Ha megtanuljuk azt, hogy semmi sem biztos, csak a bizonytalan, akkor nem érhet minket igazából csalódás.

Fiatalabb koromban tanultam gitározni, de csak hobbi szintig jutottam el. Aztán a 30-as éveimben lehetőségem volt arra, hogy énekesi pályán is kipróbljam magam. Mindig is szerettem énekelni, attól függetlenül, hogy énekkarosi tag voltam, de énektanárhoz sosem jártam.

Egy zenész ismerősömmel pár alkalommal esténként felléptünk különböző helyeken, majd két alkalommal szilveszteri rendezvényt is csináltunk. Jó érzéssel töltött el az emberek szórakoztatása, hogy értéket tudtam adni nekik, a pozitív visszajelzések pedig büszkeséggel töltöttek el.

A kreativitás számomra teremtés és alkotás. Párommal közeli tervünk egy kertes ház, egy közös otthon teremtése. Számomra az igazi Otthon visszatükrözi a benne élők egyéniségét, személyiségét, lelki világát. Kreativitásunkat a lakás kialakításában, berendezéseiben és szépítésében szeretnénk kifejezni. Igyekszünk természetes tárgyakkal körülvenni magunkat, amit zömében saját magunk fogunk megformálni. Mindenképpen egy meleg, hangulatos, harmonikus, pozitív energiával feltöltött Otthon teremtésére törekszünk. 


3. Mesélnél kérlek még az első könyvedről, valamint ha jól tudom, készül a következő könyv is?

Az első könyvem tartalma elég sokoldalú. Címe: A változó.


Több témát is boncolgat, de a legtöbb spirituális beállítottságú.
Írtam a szüleimről, a tavaszról, a hazugságról, az elmúlásról, az emberi ego elhagyásáról, az időről, és még sorolhatnám.
A címe magában foglalja a lényeget. A változás ott van az Életünkben, a mindennapjainkban, sőt minden pillanatban. "A változás kell, a változás szükséges, a változás elkerülhetetlen!"
Többen is kérdezték tőlem, hogy születtek a versek. Úgy tudnám ezt elmagyarázni, hogy egyfajta tudatállapotba kerültem, és mintha megnyílt volna ezáltal köztem és egy felsőbb Misztérium között a kapu, és ők sugallták nekem a verssorokat.

Második könyvem címe előreláthatólag: Az utamon.
Ahogy az első könyvnél, úgy ennél is visszatükrözi a cím a jelenlegi állapotom, azt az érzést, miszerint jó az irány a teljes Önmegvalósításom felé.
Pár verscím az érdeklődés felkeltése céljából: Fátum, Félelem vagy Szeretet? Fontos-e? Ki is vagyok én? A kulcs, Kiáltás. 

4. Hogyan állsz az önbizalom kérdésével? Mit teszel érte?
Mit javasolnál azoknak, akik önbizalomhiánytól "szenvednek"?

Az önbizalom elérése és megtartása mindennapos feladatunk. Legfontosabbnak az önszeretetet tartom.
Mindenképp szeressük és fogadjuk el Önmagunkat, ezzel párhuzamban mégis törekedve a mindig jobbá válás felé, külsőleg és belsőleg egyaránt; megteremtve így a harmóniát, az egyensúlyt.
Napi szokásaimmá tettem a meditációkat, légzésgyakorlatokat, tornát, a gondolataim megfigyelését, és az esetleges negatív gondolatok átkonvertálását.
Fontos, hogy megtanuljunk kilépni a komfortzónánkból.
Elsődlegesen kis célokat állítsunk fel, amiket könnyedén elérhetünk, ezzel is tovább növelve önbizalmunkat. Higgyünk magunkban és a Sorsban.
Ne engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk a fél-elem!
Olykor rá kell tudnunk feküdni az áramlatra és hagynunk, had sodorjon minket.
Az ausztriai évek megtanítottak arra, hogy kiálljak önmagamért és könnyedén tudjak változtatni az életemen. Ne ragadjunk bele olyan élethelyzetekbe, - akár munkahelyi, akár párkapcsolati, - amiben az önérzetünk sérülhet.
Idővel, ahogy az önbecsülési szintünk magasabbra emelkedik, hasonló beállítottságú embereket fogunk bevonzani. 

Szabó Szilvia
E-mail elérhetősége: szotyika36@gmail.com


Az interjút készítette:
Dr. Dankó Szilvia - Daisy
A Kreatív Önbizalom Ügynökség vezetője és szerkesztője
E-mail: aranykapum@gmail.com

 Részletek Szabó Szilvia könyvéből:


vissza