A színtér változik, a szereplő ugyanaz! - utazás az előző életekbe

2018.06.22.

A színtér változik, a szereplő ugyanaz! - utazás az előző életekbe

(Az interjú megjelent a Fanny magazinban és az Astroneten)
Fotó: Simonyi Szilvia

Vajon valóban létezhet reinkarnáció? Hogyan nyilvánulhatnak meg az előző életekből hozott tapasztalatok a jelenben? Dr. Dankó Szilviával beszélgettünk!

A reinkarnációs utaztatások tapasztalatai és saját tapasztalataim alapján, úgy látom, hogy szinte "minden" előző életekre utalhat, még ha ez furcsán is hangzik - kezdi a magyarázatot Dr. Dankó Szilvia, író, aki a személyes, spirituális tanácsadás mellett a hozzá fordulók reinkarnációs utazását is segíti. - Olyan, mintha életeink rengeteg énjéből lennénk összegyúrva.
- Hogy hogyan reagálunk egy adott helyzetre, mit vált ki belőlünk a környezetünk, a szeretteink, miért nehéz szeretni valakit, mást pedig miért könnyű elfogadnunk... - ezek gyökere általában megtalálható előző életekben.

Ugyanazok a körök

- Mintha csak ismételgetnénk ugyanazokat a köröket, csak más-más színdarabban és testben. Ahogy ránézünk egy emberre, már a tartásából, beszédéből, sőt arcvonásaiból is lehet következtetni előző életbeli szerepeire.
- A megmagyarázhatatlan vonzódás bizonyos kultúrákhoz, művészeti ágakhoz, stílusokhoz, országokhoz, városokhoz, nyelvekhez, számomra egyértelmű jelei annak, hogy az illetőnek már van "emléke" az adott témában egy-egy életből. A különleges félelmek is ugyanezekre az okokra vezethetőek vissza, persze még fontos vizsgálni a magzatkort és gyermekkort is.


Szeretet, béke, harmónia

- A reinkarnációs utazáshoz nem szükséges hipnózis, az általam alkalmazott technika például egy indiai technikán alapuló mélymeditációs módszer - folytatja a szakértő. - A kellemes, megnyugtató vezetett meditáció és indiai zene hatására az "utazó" ellazul, egyfajta elalvás előtti állapotba kerül, ahol az egó elcsendesedik, ezáltal könnyebben hozzáférhetünk a lélekhez, a tudatalattihoz. Eközben a megszokottnál is jobban kitágulnak és felerősödnek az érzékei, tehát az illető teljesen tudatában van a történéseknek. 
- Az utazók úgy érzik, amit megtapasztalnak, az a valódi önmaguk, az a természetes állapotuk. A szeretet, béke, harmónia, öröm természetes velejárója ennek az állapotnak.
- A vezetett meditációnak egy szakaszánál én kérdezek, és onnantól az utazó mesél arról, mit lát, tapasztal és érez. Ekkor szoktam magam néha úgy érezni, mint egy nyomozó, amikor felgöngyölíti a történetet.

Megbocsátás: önmagunknak

- A meditáció során az jön elő, aminek elő kell jönnie, és amire az illető fel van készülve - magyarázza Szilvia. - Tudja bennünk a lélek, mit kell megmutatnia, min kell dolgoznunk. Az utazás során az utazó a látott életekből megértést, felismeréseket tud szerezni, amik segítik a jelenlegi élet problémáinak megértésében és megoldásában.
- Amikor szeretetteljes emlékekhez érünk, vagy épp fordítva, megrázóakhoz, akkor általában sírás formájában tör fel a "blokk", és minden egyes könnycseppel tisztul a lélek. A régi életbeli ént megnyugtatjuk, meggyógyítjuk. Tulajdonképpen az utazó önmagát oldja fel, önmagának egy sérült részét tölti fel szeretettel, önmagának bocsát meg.
- Különös és megdöbbentő volt összerakni azt a képet az utaztatások során tapasztaltak alapján, hogy valójában soha nem a másiknak kell megbocsátanunk, hanem önmagunknak.

Visszatérő konfliktusok

- Azokról az emberekről, akikre a jelen életben haragszunk, akik megsértettek, megaláztak, általában kiderül, hogy már előző életekben is ezt tették, és ezeknek a sérelme dolgozik bennünk. Az adott szereplő pedig addig bukkan fel újra és újra az életeinkben, amíg meg nem értjük a tanítását, és lelkünk haragtól árnyékos oldalát feltöltjük fénnyel, szeretettel.
- A sérelmezett, áldozat-szerepes életeknél azt szoktam kérni az utazótól, hogy nézze meg, mikor követett el ő is hasonlót. Mindig ott rejlik a dolgok mélyebb gyökere, önmagunkban... Legtöbben bűntudattal küzdenek tudat alatt, azok is, akik nem is gondolnák magukról.
- Ilyenkor ki kell békíteni az "utazót" régi életbeli önmagával, amihez el kell fogadnia rossz énjeit és hibáit is. Ettől a jelenlegi életében is jobban fogja szeretni önmagát és több lesz az "egészséges" önbizalma. 


Különleges energiák


- Gyakori a reinkarnációs meditációk alatt a különféle energiák érzékelése, színek, fények látása, angyalokkal vagy Felsőbb Énnel való kommunikáció, de például szokták érzékelni az utazók a leszületésre váró gyermekek lelkeit is - sorolja a szakember.
- Gyakoriak azok az esetek is, amikor az elhunyt szerettek, családtagok, szerelmek lelkei is eljönnek, hogy átadhassák üzeneteiket, kihasználva ezt a mélyebb és nyitottabb tudatállapotát az utazónak.
Dr. Dankó Szilvia
Interjú - Megjelent a Fanny magazinban és az Astroneten
Képek: Pinterest

Ez a tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.

Másolása, vagy másik weboldalon való publikálása csak a szerző előzetes írásbeli engedélyével lehetséges!

vissza